Walter Trout

1 recensie
Datum
ma 14 oktober 2019
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Prijstabel voor Walter Trout

Ongeplaceerd

Normaal € 35,50
Normaal
Ongeplaceerd € 35,50

Prijs inclusief € 3,50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Walter Trout is een bluesrocker in hart en nieren. Hij speelde met giganten als Canned Heat, John Lee Hooker en de legendarische John Mayall’s Bluesbreakers voordat hij zijn eigen weg ging. Sinds 1989 doet hij het op eigen kracht. Orkaankracht, mogen we wel zeggen, want deze blueslegende speelt iedereen van het podium af!

Bluesrock

Hoewel bluesrock nog steeds de rode draad vormt in zijn muziek, maakt Walter Trout ook wel eens uitstapjes naar southern rock en country blues. Music-news omschrijft de liedjes als “working mans’ blues with passion and power.” Op het podium spat de ervaring ervan af, zo schrijft Podiuminfo: “In het gitaarspel van Walter Trout zit enorm veel diepgang en emotie. De gitarist meent elke noot die hij speelt en zingt. Dat maakt zijn optreden een snelle rollercoaster van stevige gitaarsolo’s, swingende interacties met zijn band en emotionele slowblues.”

Survivor Blues

Na in 2017 het album We’re All In This Together uitgebracht te hebben, die vol staat met samenwerkingen, heeft Walter Trout onlangs het album Survivor Blues uitgebracht. Dit album is ontstaan toen Trout op een dag de zoveelste cover van een bekend bluesnummer voorbij hoorde komen, waarop hij bij zichzelf dacht: “Heeft dit nummer nóg een cover nodig?” Nee was de conclusie en zo ontstond een album met wat obscuurdere nummers van zijn favoriete artiesten. Trout heeft op elk nummer zijn onnavolgbare muzikale identiteit weten te drukken zonder de kracht van het origineel aan te tasten. De naam van het album mag dan wel voortkomen uit gezondheidsproblemen, maar met Survivor Blues bewijst de Amerikaanse gitarist fier overeind te staan!

Dat de man een bak ervaring heeft is live dan ook duidelijk te merken! Maandag 14 oktober laat hij het wederom zien in De Oosterpoort!

Website Walter Trout

Let op: uitsluitend vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Walter Trout is a blues rocker to the backbone. He played with heroes as Canned Heat, John Lee Hooker and the legendary John Mayall’s Bluesbreakers before he went his own way. He has been working under his own steam since 1989. And very powerful steam that is, because he is invincible on stage!

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Albumrecensie Survivor Blues

“De doordrammende blues met een vleugje soul swingt vanaf het eerste moment, het leven is een feest en dat mag worden gevierd. Geen blues van ellende en berouw maar de getuigenis van een man die weet hoe verkeerd alles had kunnen aflopen. 2019 begint hiermee muzikaal op een hoog niveau. Een artiest die na dergelijke ellende nog steeds zoveel kracht en plezier in muziek kan leggen, dat is een gigant.” (Blues Magazine)