Xavier Rudd

1 recensie
Datum
do 27 juni 2019
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Prijstabel voor Xavier Rudd

Ongeplaceerd

Normaal € 41,00
Normaal
Ongeplaceerd € 41,00

Prijs inclusief € 3,50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Xavier Rudd staat bekend als een van de meest gedreven songwriters van Australië. Met zijn feelgood muziek weet de multi-instrumentalist de harten van mensen over de hele wereld te veroveren. Xavier leeft voor muziek en zingt over waar hij voor leeft. In zijn nummers snijdt hij onderwerpen aan als activisme, veganisme, spiritualiteit, surfen, kamperen tussen de bomen en zijn hond uitlaten op het strand. Dit maakt dat Xavier een zeer persoonlijk geluid neerzet.

Kickstart

Voor Xavier Rudd begon het allemaal vanuit de Australische surfplek Torquay waar zijn carriëre een kickstart kreeg door zijn album To Let. In de dertien jaren daarna bracht hij zeven studio LP’s uit. “I’ve had a great career of mucking around with different sounds… so every record you learn a little bit here and there”, aldus Xavier. Zo hoor je op zijn nieuwste album veelal reggae en blues klanken voorbij komen.

Australia’s Sexiest Vegetarian

Verhalen die Xavier Rudd in zijn muziek verwerkt gaan over maatschappelijke thema’s waar hij zich naast muziek volop mee bezig houdt. Als activist probeert hij de Aboriginal cultuur onder de aandacht te brengen en doet hij mee aan milieudemonstraties. Als veganist werd hij verkozen tot Australia’s Sexiest Vegetarian.

Positieve vibes

Uiteindelijk geniet Xavier nog het meest van de connectie die hij maakt met fans. Dat mensen uit andere landen zijn liedjes meezingen is voor hem een groot compliment. Met onder andere een gitaar, didgeridoo, slide gitaren, djembes en een harmonica zal Xavier Rudd met zijn fijne sound je voorzien van positieve vibes.

Website van Xavier Rudd

Let op: uitsluitend vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Concertrecensie Down The Rabbit Hole

“Als hij het podium blootsvoets betreedt, staat de didgeridoo al klaar. Iedereen weet: die staat er niet voor niets. De Australiër is een multi-instrumentalist en speelt gerust van alles tegelijk. Als de artiest met de geleefde surflook op zijn Weissenborn-schootgitaar speelt, kan hij ook de mondharmonica bedienen of op de didgeridoo grommen.” (3voor12)