Young Gun Silver Fox

+ support 1 recensie
Datum
di 13 november 2018
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor Young Gun Silver Fox

Ongeplaceerd

Normaal € 24.00
Normaal
Ongeplaceerd € 24.00

Prijs inclusief € 3.00 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Zet de muziek van Young Gun Silver Fox op en waan je al bij de eerste maten op de Highway 1. In een auto met open dak, rijdend langs de Stille Oceaan en de wuivende Californische palmen. In april waren ze al te horen en te zien op de Rhythm & Blues Night, in november komt het karakteristieke Engels-Amerikaanse duo terug voor een volledige show in De Oosterpoort.

Autoradiopop uit de 70’s

Young Gun Silver Fox is het alter ego van Engelsman Andy Platts, zanger/gitarist van de band Mamas Gun, en de Amerikaanse producer Shawn Lee, die met o.a. Lana del Rey, Amy Winehouse en Alicia Keys werkte. Het duo heeft sinds 2015 al aardig wat airplay te pakken met hun eerste album West End Coast, waarop ze teruggrijpen naar de autoradiopop die in de jaren zeventig aan de Amerikaanse westkust werd gemaakt.

Steely Dan en The Eagles

Je hoeft niet lang te luisteren om erachter te komen waar het Engels-Amerikaanse duo zijn inspiratie uit opgedaan heeft toen ze hun zonovergoten westcoastpop opnamen. De invloeden van acts als The Doobie Brothers, Steely Dan, Hall & Oates, America en The Eagles zijn onmiskenbaar en worden ook nog eens verpakt in ijzersterke songs.

Young Gun Silver Fox

Met nummers als You Can Feel It en See Me Slumber van het debuutalbum West End Coast scoorde Young Gun Silver Fox in Nederland bescheiden radiohits. In maart verscheen de opvolger AM waves. “Het songmateriaal is aanstekelijk en stijlvast en zorgt voor een feest van herkenning.” (OOR) ‘Productioneel is het album ‘een warm bad’, op dinsdag 13 november is te horen hoe dit live klinkt.

Bekijk ook de Facebookpagina van Young Gun Silver Fox.

Let op: uitsluitend vrije sta- (en een beperkt aantal) zitplaatsen.

 

Tickets: via this website, our box offic, local record store Plato and ticketmaster.nl

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Recensie AM Waves - OOR

“Als het zo goed wordt gedaan, mag die klok best even drie kwartier lang terug naar de jaren zeventig.” OOR