YoungGangsters

DisasterLicious 2 recensies
Datum
do 12 juli 2018
Tijdstip
20:30
Locatie
Ossenmarkt Groningen

DisasterLicious levert niet alleen spektakel dat naadloos aansluit bij de buitenlocatie (zee, wind, duin, water en weiland), de voorstelling neemt ook de Nederlandse identiteit stevig op de korrel. (De Volkskrant, ★★★★)

Open air theaterspektakel voor ramptoeristen met stalen zenuwen
Gebaseerd op epische rampenfilms als Twister en Deep Impact aan de ene kant en de realiteit van het aardbevingsleed in Groningen aan de andere kant creëert YoungGangsters een eigen rampervaring in ‘DisasterLicious’. Een openlucht spektakel op de Ossenmarkt voor ramptoeristen met stalen zenuwen. Waan je niet veilig en vind je inner-Hansje Brinker.

Speciaal voor ‘DisasterLicious’ wordt op locatie aan de Ossenmarkt in Groningen het ‘GangstersParadise’ gecreëerd. Publiek kan plaatsnemen in deze unieke theaterarena die bar en tribune in één is.

Over YoungGangsters
YoungGangsters is een regiecollectief dat bestaat uit Lotte Bos en Annechien de Vocht. Het collectief maakt expressief en fysiek locatietheater. Aangedreven door een niet te stillen honger naar sensatie belicht YoungGangsters telkens een andere kant van het thema geweld. Bij de keiharde, onvoorspelbare, filmische actievoorstellingen vol met live gevechten, spektakel en humor vliegen de bloedspetters je om de oren, terwijl je de hete adem van de zwetende acteurs in je nek voelt. Vanuit de hoop dat mensen nog autonoom kunnen zijn in het maken van keuzes, bevraagt YoungGangsters daarnaast graag de mening en macht van de massa.

Conceptontwikkeling, regie en tekst Lotte Bos, Annechien de Vocht (YoungGangsters) | Dramaturgie Floris van Delft | Spel Rutger Remkes, Krisjan Schellingerhout, Sidar Toksöz, Julia van der Vlugt | Geluidsontwerp Tjalling Schrik, Jeroen Roelofsen | Decorontwerp Mats Boswijk | Decorbouw Simon Haen | Kostuumontwerp Eva Krammer, Elian Smits (KEES)

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Dagblad van het Noorden

“Liefhebbers van geramd en vernuftig spektakel, met ook nog eens het vermogen om onder de hilariteit de diepere ogen te ontwaren in dit oer-Hollandse verhaal rond Hansje Brinker, zijn bij het makersduo Annechien de Vocht en Lotte Bos (ex-De Noorderlingen) ook nu weer aan het juiste adres.”

★★★★ De Volkskrant

“DisasterLicious levert niet alleen spektakel dat naadloos aansluit bij de buitenlocatie (zee, wind, duin, water en weiland), de voorstelling neemt ook de Nederlandse identiteit stevig op de korrel. Van de opportunistische politiek achter onze participatiemaatschappij (‘It is up to you!’), tot de hypocrisie rond de gaswinning.”