Wintervuur (27 t/m 29 december)

figuurtjes-WintervuurIn de kerstvakantie wordt de Stadsschouwburg en het Grand Theatre omgetoverd tot een waar kindertheaterparadijs! Twee prachtige voorstellingen en een enorm festival boorrrrdevol muziek!

De Kleine Sneeuwman

Op dinsdag 27 december is in de Stadsschouwburg ‘De Kleine Sneeuwman (4+)’ van Twee-ater en Zhong bei Yuan sneeuwmanTheater te zien. ‘De Kleine Sneeuwman’ is naar het verhaal van schrijver en illustrator Harmen van Straaten. Een prachtig wintersprookje met spel, dans, beeld en muziek uit verschillende culturen, want deze voorstelling is gemaakt door Nederlandse en Chinese theatermakers uit Xian (de zusterstad van Groningen)! Voorstellingen om 14:00 en 16:00, meer informatie en kaarten zijn hier te vinden.

Onbekend Land

OnbekendLand_InezdeBruijn_ElienvandenHoek_liggend_CMYKWoensdag 28 en donderdag 29 december staat het Grand Theatre in teken van ‘Onbekend Land (6+) van Het Houten Huis. Een lange reis naar een nieuw thuis, waar een meisje probeert te ontdekken hoe alles werkt. Eigenaardige buren die met haar kennis willen maken terwijl ze op de rug van een groot zeedier varen, de sneeuw geeft licht en er klinkt vreemde muziek. Ze begint aan alles te wennen, maar als ze haar koffer opent, stromen heimwee en herinneringen naar buiten. Een voorstelling met livemuziek, verbazingwekkende beelden en is als een dreigend ontwapenend sprookje. Meer informatie en kaarten zijn hier te vinden.

My First Festival
persbeeld-my-first-festivalDe Oosterpoort staat op donderdag 29 december op z’n kop! ‘My First Festival’ is spetterend muziekfestival voor kinderen van 0 tot en met 99 jaar! My First Festival is supercool en retegezellig. Spring achterop bij Gers Pardoel, shake it off bij Broken Brass, knutsel je gek met Hotmamahot, pimp een konijnenkeutel bij Stout Konijn. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. O, geloof je dat niet?? Hier komt ie… Jeroen Schipper met zijn band, Lucky Fonz, GRRRRROENTEN, Blue Grass Boogiemen, Saartje, De Taartrovers. En dan zijn er nog een paar verrassingen die we niet verklappen. Bekijk hier het programma en meer informatie om kaarten te kopen.